SZTE Info

Sajtómeghívó

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjét 2013. június 17-én 18 órakor rendezik a JATE Klub nagytermében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Újságíró Kolléga!


Az SZTE Innovációs Klub következő estjén a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogy miként értelmezhető az innováció a pszichológia tudományos paradigmáján belül, és milyen lehetőségeket rejt magában a hagyományos ember-állat kapcsolat újszerű értelmezése, az állat-asszisztált terápia. Ez egy olyan foglalkozás, amelyben valamilyen állat segíti a beteg gyógyulását. A módszert a 60-as években dolgozták ki az érzelmileg zavart, árva gyerekek gyógyítására, majd a terápiákat alkalmazni kezdték súlyos vagy gyógyíthatatlan betegek segítésére. Napjainkban az idős emberek szellemi és fizikai leépülésének lassításában is fontos szerepet játszanak a terápiában részt vevő állatok.

 

Az SZTE Innovációs Klub következő klubestjét

 

2013. június 17-én 18 órakor rendezik

 

a JATE Klub nagytermében.

 

A rendezvényen beszélgetést hallhatnak Kígyós Tamás pszichológussal és az est vendégeivel. A rendezvény házigazdái: Buzás Norbert, az SZTE kutatás-fejlesztési és innovációs igazgatója, illetve Kapás Ferenc, a NOS-Szeged Kft. ügyvezetője.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de a hely befogadóképességére való tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztráció az alábbi oldalon: http://www.u-szeged.hu/Innovaciosklubest


Az eseményekre tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu


A rendezvény a TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV-2012-0035 „Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen” című projekt keretében valósul meg.uszt_logo_rgb Infoblokk3_ESZA_egyes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.