SZTE Info

Sajtómeghívó - "Telemedicína fókuszú kutatások Orvosi, Matematikai és Informatikai tudományterületeken” című projek satjótájékoztatójára

Helyszín: SZTE Rektori Hivatal

Szeged, Dugonics tér 13.

Időpont: 2013. június 28. (péntek), 9:30

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hazai és nemzetközi egészségügyi ellátás megújításra szoruló elemeinek – pl.: krónikus betegek folyamatos monitorozása, korszerű beteg-edukáció, betegút-szervezés – információtechnológiai alapkutatásokra épülő komplex fejlesztése valósulhat meg 2013. február 01. – 2015. április 30. között a Szegedi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont konzorciumának részvételével zajló „Telemedicína fókuszú kutatások Orvosi, Matematikai és Informatikai tudományterületeken” című projektben.

A több mint 30 telemedicina megoldás, valamint az ezeket egységbe szervező informatikai keretrendszer egyszerre biztosít validált módszertani és folyamat integrációt, mely szervesen illeszkedik a Semmelweis-terv és a Digitális Megújulás stratégiai célrendszeréhez.

 

Dr. Gyimóthy Tibor, a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztési Tanszékének tanszékvezetője, a projekt szakmai vezetője és

Vilmányi Rita projektmenedzser

tisztelettel meghívja Önt a 2013. június 28-án

megrendezésre kerülő

sajtótájékoztatójukra.A sajtótájékoztató után a megnyitón lehetőség van vágóképek készítésére, valamint a sajtótájékoztató után interjú készítésére.


Regisztráció és további információ: Takács Anita +36 70 3631006, takacs.anita@rekt.szte.hu


A sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.