Bezár

Sajtóarchívum

Sajtómeghívó

Sajtómeghívó

2013. június 07.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetemen 2013. június 10-én (hétfőn) 22 sanghai egyetem és 5 középiskola mutatkozik be.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Újságíró Kolléga!

 

A Szegedi Tudományegyetemen 2013. június 10-én (hétfőn) 22 sanghai egyetem és 5 középiskola mutatkozik be.

 

A „2013 Education Fair Sanghai China” című kiállítást Magyarországon először Szegeden rendezik meg, célja, hogy tovább erősítse a kulturális és oktatási együttműködést Magyarország és Kína között. 2012 végéig több mint 51 ezer tengeren túli hallgató tanult Sanghajban, köztük 93 magyar. A szervezők szeretnék megkönnyíteni és előmozdítani a hallgatócseréket és az együttműködést a két ország között.

A kiállítók között szerepelnek Kína legjelentősebb egyetemei. Így például a Fudan Egyetem (QS: 90) és a Jiaotong Egyetem (QS: 125). A Shanghai Nemzetközi Egyetem (az SZTE partneregyeteme) is képviseli magát. Az érdeklődők megismerhetik a Kelet-Kína Tudomány és Technológia Egyetem, a Shanghai Tudomány és Technológia Egyetem, a Shanghai Sport Egyetem, a Kelet-Kína Politikatudományi és Jogi Egyetem képzési rendszerét is. Bemutatkozik a Shanghai Színiakadémia, a Shanghai Hagyományos Kínai Gyógyászat Egyetem, a Shanghai Óceánkutató Egyetem, Shanghai Tengerészeti Egyetem is.

A program: 2013. június 10. (hétfő)

10 óra, Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (6720 Szeged, Széchenyi tér 10-12.): polgármesteri köszöntés.

11 óra, SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (6722 Szeged, Ady tér 10.): az oktatási kiállítást megnyitó ünnepség.

 

A rendezvényen részt vesz Xiao Qian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete. A kínai delegáció vezetője Xue Mingyang, a Shanghai Önkormányzat Népi Gyűlés Állandó Bizottságának Oktatásért, Tudományért, Kultúráért és Közegészségügyért felelős bizottságának elnöke és a Shanghai Önkormányzat Oktatási Bizottságának főigazgató-helyettese. A programon részt vesz: Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora; Botka László országgyűlési képviselő, Szeged polgármestere. A rendezvény fővédnöke Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke, a Konfuciusz Intézet Tanácsadó Testületének elnöke.

 

Tisztelt Újságíró kolléga!

 

Interjú lehetőség kínálkozik a kínai vendégekkel, illetve a magyarországi vendéglátókkal 2013. június 10-én, a fenti program részeként 12:40 – 13:00 óra között.

A sanghai kiállítás megnyitójára tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

További információért forduljon bizalommal Újszászi Ilonához, az SZTE szóvivőjéhez: +36 70 333 86 54!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek