SZTE Info

Sajtómeghívó

A Szegedi Tudományegyetemen Kiválósági listára, Talent-ösztöndíjakra kiírt pályázatairól döntött az SZTE Tehetségpont és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács, az ünnepélyes díjátadót április 25-én az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében 10 órától tartják. Előtte, fél 10-től a 229-es teremben sajtótájékoztatón számol be a Tehetségpont az idei tapasztalatokról, ad lehetőséget a legtehetségesebb hallgatókkal készíthető interjúra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztség, tisztelt Újságíró!


Közel 150 ösztöndíjat osztanak ki a Szegedi Tudományegyetemen. A tavalyi debütálása után idén ismét kiírta Kiválósági lista és Talent-ösztöndíjpályázatát az SZTE Tehetségpont és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács, az ünnepélyes díjátadóra április 25-én kerül sor az SZTE Rektori Hivatalának dísztermében 10 órától, eltte, fél 10-tl a 229-es teremben sajtótájékoztatón számol be a Tehetségpont az idei tapasztalatokról.


A sajtótájékoztatóra és a díjátadóra tisztelettel meghívjuk a sajtó Munkatársait. A díjátadón igény szerint vágóképek készíthetk.


Tisztelettel:

Arany Mihály
sajtóreferens
SZTE Tehetségpont
aranymihaly@gmail.com
20/219-8858


A hivatalos sajtómeghívó itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.