SZTE Info

EU PROJEKT FEJLESZTÉSI WORKHOP:KLASZTERFEJLESZTÉS A 2007–13-AS ÉS A 2014–20-AS PROGRAMOZÁSI PERIÓDUSBAN

Klaszter napot szervez az SZTE GTK 2013. április 15-én (hétfőn) 9 órától. A Szent-Györgyi Agóra SZTE Informatóriumában tartandó előadások összegzik a 2007-2013 közötti magyarországi klaszterfejlesztés tapasztalatait, valamint az Európai Unió által a 2014 és 2020 közötti időszakra a klaszterek számára meghatározott irányokat.
 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény időpontja: 2013. április 15. (hétfő) 9:00 – 14:00

Helyszín: Szent Györgyi Albert Agóra Informatorium,

Szeged, Kálvária sgt. 23.

További információ és interjúegyeztetés: Dr. Lukovics Miklós 36 30 339 8877

 

A rendezvény témája:

 

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara tavaly novemberben nagy sikerű klaszter napot tartott. Az akkor felmerült kérdésekre és az azóta felmerült igényekre reagálva 2013. április 15-én újabb klaszterfejlesztési workshopot rendezünk.

A klaszter nap előadásainak középpontjában a 2007-2013 közötti magyarországi klaszterfejlesztés tapasztalatainak összegzése, valamint az Európai Unió által a 2014 és 2020 közötti időszakra a klaszterek számára meghatározott irány, és ezek hazai adaptációja áll. A témakörök tárgyalására országos szinten is egyedülálló komplexitásban kerül sor.

Az előadók nagy része az SZTE GTK-n végzett, és vált ismert és elismert klaszterpolitikai szakértővé. A rendezvényre igen neves hazai klaszterpolitikai szakértők is elfogadták a meghívásunkat, így az adott tématerületek felelőseitől az érdeklődők első kézből kaphatnak információt.

A rendezvény részletes programját a csatolt melléklet tartalmazza.


A meghívó itt letölthető

A program itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.