SZTE Info

SZTE Innovációs Nap

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első SZTE Innovációs Napot. A megjelent több mint 160 vendég visszajelzései alapján sikeresnek mondható eseményt idén megismétlik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Innovációs Napra a Tisza-parti intézmény kutatói és oktatói mellett társintézmények és vállalati partnereik innováció iránt érdeklődő résztvevőit is várják. A konferencián tartják az SZTE Innovációs Verseny eredményhirdetését, és a díjazott pályaműveket is bemutatják. A résztvevők kipróbálhatják például az arcbőr életkormérő készüléket, és „innovációs cukorkát” is kóstolhatnak.

 

Az SZTE Innovációs Napot

2013. március 21-én (csütörtökön)

9 óra 30 perctől tartják két helyszínen:

 

A délelőtti programokat (9:30-11:15) az SZTE Regionális Tudás-transzfer és Szolgáltató Központban

(SZTE központi épület, Szeged, Dugonics tér 13.)

 

A délutáni programokat (12:15-16:30) az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban

(Szeged, Ady tér 10.)

 

A felhívás itt letölthető

A program itt letölthető

 

A konferenciára a tisztelettel hívjuk, szeretettel várjuk!

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Egyetemi Kiadó és Média Centrum vezető

SZTE szóvivő

mobil: +36 70 333 86 54, e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.