SZTE Info

SZTE Alma Mater Díj 2013

2013. március 13-án (szerdán) 9:00 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriumában immár nyolcadik alkalommal adják át az SZTE Alma Mater díjat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Program:

 

9:00 óra: Megnyitó, az SZTE Alma Mater Díj átadása

A díjat átadja Prof. Dr. Szabó Gábor Rektor, az SZTE Alma Mater elnöke; Dr. Görög Márta, SZTE Alma Mater vezető.

 

9:15 óra: Karrier reggeli és sajtótájékoztató az Állásbörze kávézójában - Karrier Café

Lehetőséget biztosítunk a sajtó munkatársaknak, hogy interjút készíthessenek az idei díjazottal, valamint az SZTE Alma Mater vezetőivel.A sajtómeghívó
itt letölthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.