SZTE Info

Meghívó az SZTE ÁOK Orvosi Készségfejlesztési Központ sajtónyilvános megnyitójára

2013. március 6-án (szerda) 14.00 órától a Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ aulájában (Szeged, Dóm tér 13.) megnyitja kapuit az a világszínvonalú Orvosi Készségfejlesztési Központ, amellyel bővül a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara. Hazánkban egyedülálló berendezés működik e szimulációs laborban, ahol az orvostanhallgatók „vészhelyzethez” hasonló szituációkat modellezve is gyakorolhatnak a „babákon”.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelettel meghívjuk

az SZTE ÁOK Orvosi Készségfejlesztési Központ

sajtónyilvános megnyitójára

 

2013. március 6-án (szerda) 14.00 órától

 

a Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ aulájában.

(Szeged, Dóm tér 13.)

 

A meghívottakat Prof. Dr. Vécsei László, az ÁOK dékánja köszönti, majd Prof. Dr. Szabó Gábor rektor mond megnyitó beszédet. Prof. Dr. Boros Mihály, az Orvosi Készségfejlesztési Központ megbízott vezetője összegzi a célkitűzéseket. 14:30 órától a meghívottak megtekinthetik a skills központot.


A hivatalos meghívó letölthető PDF és Word formátumban is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.