SZTE Info

Meghívó

„Az én Európám” címmel rendez vitaindító beszélgetést március 18-án a Szegedi Tudományegyetemen Magyarország Külügyminisztériuma, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2013. március 18. (hétfő) 09:30

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal, Díszterem (Szeged, Dugonics tér 13.)


További részletek a csatolt meghívóban

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.