SZTE Info

Meghívó sajtótájékoztatóra

A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ad otthont a XXXI. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 4 szekciójának. A szegedi programba - a SZEGEDI ORVOSBIOLÓGIAI KUTATÁSOK JÖVŐJÉÉRT ALAPÍTVÁNY meghívására - bekapcsolódik 2 Nobel-díjas tudós.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A kivételes eseményről, a szekciónként 400-400 vendég programjáról tartandó sajtótájékoztatóra - 2013. március 20. (szerda) 13 óra 30 perctől az SZTE Rektori Hivatal dísztermébe (Szeged, Dugonics tér 13.) - szeretettel hívjuk, várjuk.

A meghívó itt letölthető

A sajóközlemény itt letölthető

SZTE Média Centrum

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.