SZTE Info

muszaki_-_kiemelt

Magyar Műszaki Értelmiség Napja az SZTE-n

A Magyar Műszaki Értelmiség Napján, június 5-én rendezi meg Műszaki fejlődés és fenntarthatóság című programját a Szegedi Tudományegyetem.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Időpont: 2012. június 5. (kedd), 09:00 – 15:00

Helyszín: József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.)

A Magyar Műszaki Értelmiség Napján, június 5-én rendezi meg Műszaki fejlődés és fenntarthatóság című programját a Szegedi Tudományegyetem. Az országos rendezvénysorozat szegedi helyszínén, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.) 9.00 és 15.00 között szabadtéri mérnöki bemutatókkal és előadásokkal várják az érdeklődőket.

 

Kiemelt időpontok:

 

TIK Nagyelőadó:

10:00 – 10:20 Megnyitó, Prof. Dr. Szabó Gábor a Szegedi Tudományegyetem Rektora

10:20 – 10:40 Bodor Dezső (Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Elnöke): A Mérnöki Kamara, mint a műszaki értelmiség szervezete

Bemutatkozik a környezettudatos szemléletet 2011 óta népszerűsítő SZTE Tanulmányi és Információs Központ „Zöld kommandója” és a Mérnöki Kar MK „Laren” pneumobil csapata is, akik 2012-ben a legjobb léghajtányt építették az Egerben rendezett V. Bosch Rexroth Pneumobil Versenyen.

 

TIK főbejárat melletti füves terület:

10:00 – 15:00 Szabadtéri mérnöki bemutatók

SZTE Mérnöki Kar: Pneumobil verseny és bemutató

Szegedi Tudományegyetem: Napenergia projekt bemutatása – Napelem és napkollektor

SZTE TIK programjai: Ökológiai lábnyommérés, zöld kvíz, ígéretfa – TIK Zöld Oázis

 

Részletes program: http://www.u-szeged.hu/mmen

mmen_plakat_a3

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.