SZTE Info

Leteszik az új klinikai tömb alapkövét

Alapkő letételi ünnepséggel új lendületet kap a Szegedi Tudományegyetem Új klinikáját bővítő 265 ágyas tömb és a Sürgősségi Osztály építése. (Az ünnepség eredeti programja a rossz időjárás miatt módosult.)

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Hölgyem!

Tisztelt Uram!

 

Ezúton tájékoztatom Önt, hogy az esős időjárásra való tekintettel a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ két egészségügyi projektje ünnepélyes alapkőletételének programjában változás történt.

 

A módosított program a következő:

 

Időpont: 2012. május 15., 1030 óra

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Elnöki hivatal, I. emelet, Elnöki tanácsterem (Szeged, Tisza L. krt. 107.)

Program:

1030 – 1115 Köszöntő, beszédek

1115 – 1130 A vendégek átsétálnak az alapkőletétel helyszínére

(Szeged, Semmelweis u. 6.)

1130 – 1200 Ünnepélyes alapkőletétel, sajtófotózás

1200 – 1220 Megérkezés a projektbemutató és állófogadás helyszínére

(Szeged, Szent-Györgyi Albert Oktatási Központ, Dóm tér 13.)

1220 – 1240 Projektbemutató

1240Állófogadás

 

A módosított programot tartalmazó meghívót csatoltan megküldöm.

A program változás miatt köszönjük szíves megértését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.