SZTE Info

Indul a nyári egyetem-sorozat

Globalizálódik az oktatás, népszerűek a nyári egyetemek. Az ilyen rendezvények sorát az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kémiai Informatika Tanszéke nyitja

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Sajtótájékoztatóval kezdődik az SZTE JGYPK Kémiai Informatika Tanszéke Nyári Egyeteme. A kanadai és európai hallgatókat vendégül látó program három magyar felsőoktatási intézmény (ELTE, SZTE, Semmelweis Egyetem) együttműködésének eredménye. A program nyitányán, május 14-én 14 órakor Szegeden, az egyetem Boldogasszony sugárút 6. szám alatti épületének első emeleti nagytermében Varró András, az SZTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, valamint Galambos Gábor, az SZTE JGYPK dékánja köszönti a megjelenteket.

További részletek itt megtekinthetők:

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.