SZTE Info

Napelemes energiatermelés a szegedi egyetemen – sajtótájékoztató

Az ország legnagyobb teljesítményű naperőműve épül a Szegedi Tudományegyetem. A felsőoktatási intézmény villamos energia igényének 5 százalékát fedezné majd napelemes energiatermeléssel az induló beruházás eredményeként. Az úgynevezett „zöld energiához” kötődő, a KEOP-2009-4.4.0/A/09-2010-0015 azonosító számú, Napelemes energiatermelés a Szegedi Tudományegyetemen című pályázat részleteiről Rovó István projektmenedzser sajtótájékoztatón számol be. A pályázat nyitó rendezvényének is számító tájékoztatót 2012. március 1-jén (csütörtökön) 10 órakor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ nagyelőadójában tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztató meghívója itt olvasható

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.