Bezár

Sajtóarchívum

Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar halottait – Búcsúztatás Szegeden

Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar halottait – Búcsúztatás Szegeden

2012. február 01.
1 perc

Az etiópiai terrortámadásban elhunyt két magyar állampolgár holttestét 2012. február 1-jén reggel hazaszállították. „A koporsókat szállító menetrend szerinti repülőgép nem sokkal délelőtt negyed tíz előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Terrorelhárítási Központ (TEK) és a Miniszterelnökség munkatársai felügyelték a koporsók kirakását és elszállítását” – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Az etiópiai merénylet két elhunyt áldozata a Szegedi Tudományegyetem két polgára: Fábián Tamás geográfus és Szabad Gábor kutatóorvos.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Fábián Tamás szegedi búcsúztatását az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék szervezi. Fábián Tamástól, a volt munkatárstól, baráttól, ismerőstől 2012. február 8-án 18 órakor a szegedi fogadalmi templomban tartott misén vehetnek búcsút a szegediek; temetési szertartása szülővárosában, Vasváron lesz – várhatóan február 11-én 12 órától.

Szabad Gábor búcsúztatásáról később dönt családja.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek