SZTE Info

Meghívó az SZTE és az MNB közös sajtótájékoztatójára

2012. október 26-án, 14 órakor a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Nemzeti Bank közös sajtótájékoztatót tart a Szent-Györgyi tanulmányi versenyről, valamint a Szent-Györgyi Albert Emlékérme kibocsátásáról

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Minden kedves kollégát szeretettel várunk a Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának 75. évfordulóját köszöntő emlékév kiemelkedő programja,

 

a SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM ÉS A MAGYAR NEMZETI BANK KÖZÖS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRA,

melynek témája:

a Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny

és

a Szent-Györgyi Albert Emlékérme kibocsátás.

 

Időpont: 2012. október 26. (péntek) 14 óra

 

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem, József Attila Tanulmányi és Információs Központ, földszinti kiállítási tér (Szeged, Ady tér 10.)

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona

SZTE Szegedi Egyetemi Kiadó és Médiacentrum vezető,

SZTE szóvivő

Mobil: +36 70 333 86 54

Tel./Fax.: +36 62 546 353

e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu 


A hivatalos meghívó itt letölthető

A Szent-Györgyi tanulmányi verseny részletes programja itt megtekinthető

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.