SZTE Info

Meghívó az SZTE Konfuciusz Intézetének táblaavató ünnepségére

A Kína iránt érdeklődők számára immár Szegeden is lehetőség nyílik a nyelvtanulásra, a kultúra megismerésére, ösztöndíjak megpályázására a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében. Az intézet a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Shanghai Nemzetközi Tanulmányok Egyetem (SISU) együttműködésével, a Kínai Nyelvoktatási Tanács támogatásával kezdi meg működését.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Szerkesztő! Kedves Újságíró Kolléga!


2012. október 10-én (szerdán) 16 órakor

 

az SZTE Rektori Hivatal épületében (Szeged, Dugonics tér 13.) tartják

 

a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézete táblaavató ünnepségét.


Az SZTE Konfuciusz Intézete táblaavató ceremóniájára tisztelettel meghívjuk, szeretettel várjuk!

 

Bővebb információ: a háttérként küldött "SZTE Konfuciusz Intézetről" fájlban, továbbá: http://www.konfuciuszintezet.u-szeged.hu; konfuciusz@rekt.u-szeged.hu; telefonszám: 06-62-544-712

 

Üdvözlettel:

Újszászi Ilona, az SZTE szóvivője, mobil: +36703338654

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.