SZTE Info

Öt éves a politológia és a nemzetközi tanulmányok szak

2012 a politológia és a nemzetközi tanulmányok szakok éve is a Szegedi Tudományegyetemen, ugyanis a két népszerű szak jubilál. A jeles évfordulót március 29-30. között hallgatói és oktatói konferenciával teszik még emlékezetesebbé.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Öt éve annak, hogy a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a Politológiai Tanszék irányításával létrejött a politológia szak, és az Európa-tanulmányok Központ égisze alatt megszületett a nemzetközi tanulmányok képzés. Ez alkalomból a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete 2012. március 29-30. között két napos szakmai konferenciát szervez az Állam- és Jogtudományi Karon (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 54.).

Az első napon – március 29-én – hallgatói minikonferencián a fiatalok mutathatják be kutatói szakterületüket a politológus és a nemzetközi tanulmányok szekciókban. A második napon – március 30-án – a hallgatókat oktató neves szakemberek tartanak előadást aktuális kérdésekről.

 

Az „Öt évesek lettünk” elnevezésű konferencia programja itt olvasható

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.