SZTE Info

Meghívó sajtótájékoztatóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Tisztelt Újságíró!

Tisztelt Szerkesztő!

 

 

Szent-Györgyi Konferencia: 2012. március 22-25.

MEGHÍVÓ- sajtótájékoztatóra

 NÉGY NAPIG SZEGED LESZ A TUDOMÁNYOS ÉLET FELLEGVÁRA

Minden kedves kollégát szeretettel várunk a Szent-Györgyi Konferencia nyitó sajtótájékoztatójára, és a konferenciához kapcsolódó sajtónyilvános eseményekre.

Időpont: 2012. március 22. csütörtök – 12.00 óra

Helyszín: Szegedi Tudományegyetem

József Attila Tanulmányi és Információs Központ

(Cím: 6722 Szeged, Ady tér 10.)

Március 22-én egyszerre 9 Nobel-díjas kutató érkezik Szegedre, a Szent-Györgyi Albert Nobel díjának 75. évfordulója alkalmából megrendezendő konferenciára. Egyszerre ennyi Nobel-díjjal kitüntetett tudós még soha nem tartózkodott Magyarországon. Velük együtt közel 1000 kutató vesz részt a tudománytörténeti jelentőségű eseményen.

· A sajtótájékoztatón, illetve azt követően az újságíróknak lehetőségük lesz kérdéseket feltenni a Szegedre érkező 9 Nobel-díjas kutatónak.

· Megtudhatják, milyen különleges programokkal készül Szeged városa és a Szegedi Tudományegyetem a hazánkba érkező illusztris vendégek fogadására.

· Első kézből kaphatnak információkat az egyedülálló rendezvényről, annak kiemelkedő jelentőségéről.

· Választ kaphatnak arra kérdésre, hogy milyen, a nemzetközi és hazai közvélemény érdeklődésére is számot tartó eredményekről tanácskoznak a tudományos élet legjelesebb képviselői.

A sajtótájékoztatót tartja:

- Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora;

- Prof. Dr. Vécsei László, SZTE Általános Orvostudományi Kar dékán;

a Szent-Györgyi Konferencia elnöke;

- Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója;

- Botka László, Szeged város polgármestere.

A sajtótájékoztatón bemutatkoznak a Szent-Györgyi Konferencia szekcióvezetői.

A várhatóan nemzetközi érdeklődésre is számot tartó eseményre a www.shortcut.hu/szentgyorgyi75 címen, március 20-án éjfélig tudnak akkreditálni. A sajtótájékoztatóról és a konferenciáról tudósító újságírók részére március 22-én reggel, Budapestről különbuszt indítunk. A Konferencia sajtónyilvános programjait mellékelten csatoltuk. További kérdéseiket a press@szentgyorgyi75.com e-mail címen, vagy a 20-473-6963-as telefonszámon tehetik fel. Interjúigényüket is ezen az elérhetőségen jelezhetik.

 

Újszászi Ilona

SZTE kiadói és médiakapcsolati igazgató

szóvivő

SZTE Rektori Hivatal

Mobil: +36 70 333 86 54

Tel./Fax.: +36 62 546 353

e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

 

A sajtó számára nyilvános programok itt megtekinthetők: Sajtónyilvános programok

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.