SZTE Info

MEGHÍVÓ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRA

Az EU és a gazdasági válság összefüggéseiről rendezett nemzetközi tanácskozás neves előadói álláspontjukat sajtótájékoztatón is ismertetik.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztató ideje: 2012. március 08. (csütörtök) 13 óra.

A sajtótájékoztató helye: a Szegedi Tudományegyetem központi épülete (Szeged, Dugonics tér 13.) földszint 5. terem.

 

A sajtótájékoztatót tartja:

 

Darvas Zsolt, a brüsszeli Bruegel Intézet, és a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének kutatója – témája: az euróövezet helyzete, a gazdasági és monetáris unió kilátásai.

Török Ádám akadémikus, a Pannon Egyetem egyetemi tanára – témája: a magyar gazdaság nemzetközi versenyképessége.

Kovács Árpád, az SZTE Gazdaságtudományi Kara Pénzügyi és Nemzetközi Kapcsolatok Intézet egyetemi tanára, Költségvetési Tanács elnöke – témája a költségvetési politika alakulása az EU tagállamokban a válság alatt és a hazai költségvetési politika.

Farkas Beáta, az SZTE Gazdaságtudományi Kara Pénzügyi és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetét vezető egyetemi docens – témája: információk a konferenciáról, illetve az azt megelőző egyetemi kutatásról.

 

További információ:

Újszászi Ilona
SZTE kiadói és médiakapcsolati igazgató
szóvivő
SZTE Rektori Hivatal
Mobil: +36 70 333 86 54
Tel./Fax.: +36 62 546 353
e-mail: ujszaszi.ilona@rekt.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.