SZTE Info

Emlékeztető: Szent-Györgyi Konferencia - még lehet regisztrálni!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kedves Kollégák!


Hamarosan kezdődik a Szent-Györgyi Konferencia Szegeden!


A 9 Nobel-díjas kutató részvételével megrendezendő esemény, MÁRCUS 22-ÉN, 12.00-kor kezdődő sajtótájékoztatójára március 21-én éjfélig még lehet regisztrálni a www.shortcut.hu/szentgyorgyi75 oldalon! A sajtótájékoztató meghívóját, valamint a sajtónyilvános programok listáját mellékelten csatoltam.


A nagy érdeklődésre való tekintettel az alábbi fontos részletekről tájékoztatom Önöket:1. A sajtótájékoztatót tartó személyek megszólalását követően, lehetőség lesz interjút készíteni az eseményen megjelenő Nobel-díjasokkal.


(A sajtótájékoztató egész ideje alatt, valamint az azt követő interjúknál szinkrontolmácsot biztosítunk.)2. Az eseményen több profi fotós is közreműködik: a sajtótájékoztatón készült felvételek elérhetővé és szabadon és felhasználhatóvá tesszük.Felmerülő kérdés esetén állunk rendelkezésre!

Jó munkát kívánunk!Üdvözlettel:


Újszászi Ilona

70-333-8654

szovivo@rekt.u-szeged.hu


Szabó Eszter Judit

20-473-6963

eszter.judit.szabo@shortcut.huA sajtótájékoztató meghívója innen letölthető.

A sajtónyilvános programok listája itt megtekinthető.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.