SZTE Info

Sugárterápiás kongresszus Szegeden

A SZTE Onkoterápiás Klinikája a helyi szervezõje a Magyar Sugárterápiás Társaság 10. jubileumi kongresszusának 2011. május 20-22 között. A kongresszusra több mint 200 hazai sugárterápeuta és fizikus mellett több külföldi szaktekintély is ellátogat és több, a sugárterápiában érdekelt gyártó rendez szakmai bemutatót, kiállítást.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

További információk a csatolt dokumentumban, illetve Dr. Kahán Zsuzsanna: 62/545-406

A kongresszus programja itt tekinthető meg

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.