Bezár

Sajtóarchívum

Matematika és számítógépes modellezés -- Tavaszi Iskola

Matematika és számítógépes modellezés -- Tavaszi Iskola

2011. május 16.

Szeged - Újvidék 2011

az IPA HU-SRB/0901/221/088 projekt keretében

Mint már korábban is beszámoltunk róla, az SZTE Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézete, a Bolyai Intézet és az Újvidéki Egyetem Matematikai és Informatikai Intézetének közös projektje az Európai Unió IPA programjában több mint 210 ezer euro támogatást nyert.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Május végén Szegeden és Újvidéken 3-3 napos iskola a matematika alkalmazásairól, amelyre tanárokat, diákokat és doktoranduszokat is várnak. A szegedi iskola május 19-21 között, az újvidéki május 27-29 között kerül megrendezésre. A kettő között, pihentetőül számítógéppel segített matematikai modellezéssel foglalkozó PhD kurzust szerveznek a nemzetközi hallgatóság számára.

A szegedi rendezvényekre mintegy 50-en jelentkeztek. Közülük 10 diák, 17 tanár, 23 doktorandusz illetve kutató. A hazaiak mellett különböző nemzetiségű résztvevők érkeznek: 16-an jönnek Vajdaságból és14-en Erdélyből.

A megnyitóra május 19-én 11.00-kor kerül sor, az SZTE ÁOK Dóm téri nagy oktatási épületében. Dr. Krisztin Tibor egyetemi tanár és Dr. Maróti Péter egyetemi tanár előadása után a Bolyai Intézet 2010-es középiskolás pályázatának néhány díjazottja, Bánhegyi Eliza, Viharos Andor, Juhász-Bóka Bernadett és Kiss Annamária ismerteti munkáját.

Az iskola megnyitójára minden érdeklődőt szeretettel várunk. Naprakész információ található a www.model.u-szeged.hu portálon.

 

Részletes program a csatolt meghívóban.

 

További információ: Dr. Karsai János egyetemi docens projektvezető: karsai@silver.szote.u-szeged.hu


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek