SZTE Info

Ismerjük meg a tudományos eredményeket!

A Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja a Szegedi Tudományegyetemen című TÁMOP-4.2.3-08/1-2009-0015 azonosítószámú projekt záró rendezvényét 2011. december 19én (hétfő) 11-13 óra között az SZTE Rektori Hivatal, földszint 5. teremben (6720 Szeged, Dugonics tér 13.) tartják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A záró rendezvényen összegzik a projektnek köszönhetően elért eredményeket, áttekintik a megvalósult tevékenységeket. Miután megbeszélik a projekt tapasztalatait, a projekt fenntartási időszakára vonatkozó tennivalókat, szó lesz a jövőbeni tervekről és a körvonalazódó pályázati kiírásokról is.

Vilmányi Márton projekt menedzser és Révész Balázs szakmai vezető bízik abban, hogy minél több szakember – köztük a tudomány népszerűsítésben kulcsszerepet játszó újságírók is – részt tudnak venni a megbeszélésen!

 

Kérjük, hogy részvételi szándékát mindenki jelezze Tompáné Zákány Mónikának a moni@rekt.u-szeged.hu email címen vagy a 62/54-48-97-es telefonszámon!

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.