SZTE Info

Dux László a felsőoktatásról

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára, Dux László, a Szegedi Tudományegyetem professzora A magyar felsőoktatás jövőjéről címmel tart előadást 2011. december 8-án (csütörtökön) 18 órától az SZTE Móra Ferenc Kollégiumában (Szeged, Közép fasor 31-33.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium, az SZTE Móra Ferenc Kollégium és a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete közösen szervezi.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.