Bezár

Sajtóarchívum

Virtuális egyetem felvételizőknek

Virtuális egyetem felvételizőknek

2011. november 30.
2 perc

Beiratkozás, albérlet- és munkakeresés, óralátogatás vagy éppen városnézés bulival – az Uniface nevű internetes játékkal a felvételizők a valódi hallgatói élet részesei lehetnek. Így például a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bármelyik karán szerezhetnek – virtuális diplomát, az intézmény számos szolgáltatását igénybe vehetik, sőt, Szegedet is megismerhetik. A játék a www.uniface.hu oldalon november végén indul értékes nyereményekkel motiválva a legjobb játékosokat. A virtuális egyetemi világ már meghódította a pécsi egyetemre felvételizőket. Idén a SZTE is kitárja virtuális kapuit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

UnifaceAz egyetemi élet és az egyetemi város modellezése az Uniface nevű online játék fő célja. Az innovatív kommunikációs eszközt sikerrel próbálták ki az elmúlt tanévekben a Pécsi Tudományegyetemen. Az ottani felmérés szerint a játékba bekapcsolódók 77 százalékának gyarapodott a szakmai tudása, minden második fiatal új információt tudott meg az egyetemről. Idén Pécs mellett Szeged universitas-a is bekapcsolódik az Uniface online játék virtuális világába.

A játékosok a sikeres felvételi vizsga után órákra járnak, albérletet vagy éppen munkát keresnek, de természetesen bulizhatnak, sőt, megismerhetik a várost is.

Háromdimenziós modellek segítségével a játékosok ellátogathatnak az egyetemi épületekbe épületeibe. A Szegedi Tudományegyetem esetében például a Rektori Hivatalba, választott egyetemi karukra, vagy éppen a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (TIK). Megismerhetik az intézmény struktúráját, szolgáltatásait igénybe vehetik, így benézhetnek az SZTE Csillagvizsgálójába, elidőzhetnek a sportközpontban vagy sörözhetnek a megújult JATE Klub falai között.

Egyetlen felvételizőnek sem kell aggódnia: ahhoz, hogy megnyerhesse az értékes díjakat, most csak a középiskolai tananyagból kell bizonyítania. Az egyetemi reality valós élethelyzeteket modellez, így a játék során felmerülő kérdések leginkább az érettségi feladatsorokat idézik, a kötelező óralátogatásokon pedig rövid Szabadegyetem-videófelvételek segítenek a tananyag elsajátításában. A városra vonatkozó ismereteknek utánajárva a leendő hallgatók gyorsan megbarátkozhatnak Szegeddel is.

Ám az egyetemi életnek akadnak olykor nehézségei is. Így például a játékosoknak számolniuk kell majd azzal, hogy esetleg elfogy a pénzük és diákmunkát kell vállalniuk költségeik fedezéséhez. De „tevékenység pontjaikat” szintén be kell osztaniuk, hiszen a cyber-hallgatóknak is – a tanórák és szabadidős programok mellett – szükségük van néha alvásra.

A játék mindezek mellett a közösségi életet ugyancsak modellezi, hiszen a tanulmányi osztályon sorban állás közben bárki érdeklődhet egy-egy vizsga eredményéről, de még a könyvtárban barangolva is beleütközhet a játékos egy-egy Szegedről érdeklődő hallgató-társába – így a „népszerűség pontok” nem csupán sörrel növelhetők.

Az Uniface nevű egyetemi reality november végétől indul: a www.uniface.hu portálon vagy a www.facebook.com/uniface.hu oldalon regisztrálók a beiratkozás után hamarosan megkezdhetik életüket a Pécsi Tudományegyetem vagy a Szegedi Tudományegyetem virtuális falai között.

Ha valaki minden nap játszik, a virtuális szemeszter 10 nap alatt elvégezhető, de egyszerre elég fél-fél órát a számítógép előtt tölteni. Az Uniface-szel lehetőség nyílik párhuzamosan több karra is felvételizni, így a még bizonytalan jelentkezők több szakkal is megismerkedhetnek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek