Bezár

Sajtóarchívum

Mediterráneum a modernkorban

Mediterráneum a modernkorban

2011. november 29.
1 perc

Az arab tavaszról beszél S. E. Lounes Magramane, az Algériai Népi Demokratikus köztársaság budapesti nagykövete a Mediterráneum a modernkorban és a 20. században (társadalom, politika, mindennapi élet) című konferencia nyitányaként. A december 2-án (pénteken) 9 óra 45 perckor kezdődő tanácskozáson, a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara (Szeged, Egyetem utca 2.) földszinti konferenciatermében délután három szekcióban vitáznak a térség kutatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Többek között olyan kérdésekre keresik a választ, mint például: Alkalmazhatók a nemzetközi életben a katalán autonómiatörtékvések? Milyen volt a nők helyzete a második spanyol köztársaság idején? Hogyan lettek az ellenségből barátok az orosz-török kapcsolatok elmúlt évtizedeiben? A Gallery 68 csoport helyzete alapján, ilyen a politika és az irodalom viszonya Egyiptomban?

A konferenciát a magyar tudomány napja alkalmából az SZTE Történelemtudományi Doktori Iskolája, Újkori Egyetemes Történeti és Mediterrán Tanulmányok Tanszéke, valamint az MTA Szegedi Akadémiai Bizottságának Filozófiai és Történettudományi Szakbizottsága szervezi.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek