Bezár

Sajtóarchívum

6,4 milliárdot nyert a SZTE - Sajtótájékoztató

6,4 milliárdot nyert a SZTE - Sajtótájékoztató

2011. november 16.
1 perc

A fejlesztés célja: A felsőoktatási intézmények (SZTE-Szeged, TSF-Szarvas, EJF-Baja) műszaki-természettudományos képzési portfoliójának megújítása, a kutatás+ fejlesztés+innováció (K+F+I) szolgáltatások színvonalának emelése, valamint az informatikai infrastruktúra színvonalának növelése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem következő 3 évben esedékes mintegy 7,7 milliárd forintos fejlesztéséhez 6,4 milliárd forintos pályázatot nyújtott be a Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése (TIOP 1.3.1) pályázat keretében. 2008. július 24-én hivatalosan bejelentették, hogy a Magyar Köztársaság Kormánya 2008. július 23-i döntése értelmében támogatja az SZTE pályázatát.

Tervezett tevékenységek:

Szegeden felépül a Mérnöki Kar új épülete, megindul a multifunkcionális laborok építészeti rekonstrukciója (Dóm tér és Rerrich Béla tér), és elkezdődik a Dugonics téri központi épület felújítása. Mindemellett új műszerek, gépek, berendezések kerülnek az egyetemre több mint 1,5 milliárd forint értékben.

A pályázatról és a tervezett fejlesztések részleteiről 2008. július 29-én, kedden 10 órakor sajtótájékoztatót tartanak a SZTE központi épületének aulájában (Dugonics tér 13. I. emelet), melyen jelenlegi formájában és funkciójában „bezárják” a központi épületet. A sajtótájékoztatón részt vesz Prof. Dr. Szabó Gábor rektor és Dr. Majó Zoltán fejlesztési igazgató.

 

nfu2 eu_erfa umft

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek