SZTE Info

Sétálj az egészségért – Jugyusokkal

Szegeden első alkalommal rendezi meg az „1 km az Egészségért” elnevezésű demonstrációs felvonulást a Fitwalk Company a Gyaloglás Világnapja alkalmából 2011. október 12-én, szerdán 17 órakor. A kezdeményezést a SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar két volt hallgatója indította el, ezért a felvonuláson "Jugyus" vezetők, oktatók és hallgatók is részt vesznek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmét az egészséges életmód fontosságára, illetve arra, hogy már napi 1 km gyaloglás is hozzájárul az egészségi állapot javulásához. A felvonulást tavaly még csak Budapesten szervezték meg, idén viszont három helyszínen, Szegeden, Pécsen és Budapesten is várják a sétálni vágyókat. A szervezők minden egészségtudatos polgárt szeretettel várnak a rendezvényre.

Bővebb információ a csatolt dokumentumokban.


Plakát


Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.