SZTE Info

SANSZ Nap a Szegedi Tudományegyetemen

Hallgatóbarát termet alakított ki a SZTE a fogyatékkal élő hallgatóknak.

A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központja és az Egyetemi Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság 2011-ben is megrendezi a SANSZ Napot 2011. október 26-án (szerda) 10.00-15.00 óra között az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központban (Szeged, Vitéz u. 17.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Speciális képzési igényű hallgatók integrációja”című rendezvényen ismertetik a sajátos képzési igényű hallgatók számára nyújtott szolgáltatások a Szegedi Tudományegyetemen, és átadják a Hallgatóbarát kompetencia termet, melyet elsősorban a fogyatékkal élő hallgatók számára alakított ki az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ.

A program első részében eladásokat tartanak speciális képzési igényű hallgatókat érintő témákban, majd a rendezvényre ellátogatók kipróbálhatják például a látássérülteket segítő képernyőolvasó programot. A vak szobában vakvezető kutyás segítő mutatja be a látássérültek világát.


A részletes program a innen letölthető.


További információ: Vukovich Katica esélyegyenlőségi referens (eselyiroda@gmail.com)

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.