SZTE Info

Egyetemtörténeti kiállítás a TIK-ben

90 ÉV SZEGEDEN 1921—2011 címmel rendeznek egyetemtörténeti kiállítást a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában, melynek megnyitója 2011. október 11-én, 14 órakor kerül megrendezésre. A megnyitón beszédet mond Dr. Pál József, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati rektorhelyettese.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

90 éve, 1921. október 9-én Menyhárt Gáspár rektor ünnepélyes keretek között megnyitotta a Ferencz József Tudományegyetem első szegedi tanévét. A kiállítás az elmúlt 90 évet kívánja bemutatni korabeli dokumentumok, újságcikkek, fényképek segítségével kiemelve az egyetem életében fontosabb eseményeket, éveket, ezek köré csoportosítva a tárlókban kiállított dokumentumokat. A kiállításban az egyetem történetét, az integrált Szegedi Tudományegyetem 12 karát bemutató poszterek zárják.


A kiállítást rendezte: Kámán-Gausz Ildikó, Dr. Rácz Béláné

 
Bővebb információ: Kiss Zsuzsanna, 62/546-634

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.