SZTE Info

SZTE Alma Mater Díjátadó és szakmai nap

Az SZTE Alma Mater Díját 2011. március 30-án 11 órakor adják át a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ II. emeleti Közösségi Terében. A díjátadót követően munkaerőpiaci workshopot tartanak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Alma Mater, a Szegedi Tudományegyetem öregdiák szervezete az egyetem Tavaszi Állásbörzéjének napján rendezi meg a már több éves hagyományokra visszatekintő Alma Mater Díjátadó Ünnepségét. Az SZTE Alma Mater díj hatodik alkalommal kerül átadásra azon cégnek, amely a legtöbb, a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatót foglalkoztatja, valamint kiemelkedő kapcsolatot ápol az egyetemmel. Az ünnepséghez munkaerőpiaci workshop kapcsolódik, ahol a meghívottak az SZTE hallgatóinak munkaerőpiaci lehetőségeit elemzik, az Alma Mater korábbi díjazott cégei tapasztalataikat oszthatják meg a szegedi hallgatókról.

 

Program:

11.00 Megnyitó, az SZTE Alma Mater Díj átadása – Prof. Dr. Szabó Gábor Rektor, az SZTE Alma Mater elnöke; Dr. Görög Márta, SZTE Alma Mater vezető, projektvezető

11.15 Munkaerőpiaci Workshop - Részvevők: az eddig díjazott cégek, az Állásbörzén résztvevő cégek képviselői, munkaerőpiaci szakértők, valamint az SZTE hallgatói

 

Bővebb információ:

Ördög Boglárka
referens
SZTE Alma Mater
62/546-775
30/509-4544

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.