SZTE Info

Polgári Jogi Jogesetmegoldó Verseny az ÁJTK-n

2011. április 27-én 14 órai kezdettel, negyedik alkalommal rendezik meg a Polgári Jogi Jogesetmegoldó Versenyt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A résztvevők a verseny alkalmával egy polgári jogi jogesetet kapnak, amelyet sorsolás után vagy az alperesi vagy a felperesi pozíciót képviselve kell megoldaniuk. A felkészülést követően a versenyzőknek a zsűri előtt tárgyalásszerűen kell prezentálniuk a jogesetet.

A hallgatók jogesetmegoldásait szakmai zsűri bírálja el (Dr. Dabis Erzsébet - tanácsvezető bíró, Csongrád Megyei Bíróság, Dr. Kertész József - elnök, Szegedi Ügyvédi Kamara, Dr. Görög Márta - egyetemi docens). Az értékelés szempontjai többek között a releváns polgári jogi szabályok azonosítása, azok megfelelő alkalmazása, továbbá az érvelési készség. A zsűri a versenyzőket egyénileg pontozza, és mind az alperesi, mind a felperesi pozíciót illetően eredményhirdetésre kerül sor.

A verseny helyszíne: Kari Tanácsterem

Jelentkezési határidő: április 22. az info@szteajkkarrier.hu címen.

 

Bővebb információ a www.szteajkkarrier.hu oldalon található.

 

Kapcsolattartó: Dr. Görög Márta, egyetemi docens, 30 9250 893

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.