SZTE Info

A gyermekklinika kis lakóinak gyűjtenek a JGYPK hallgatói

Gyűjtést szervezett a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika részére a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzata. A klinika vezetőivel egyeztetve leginkább kicsiknek szóló DVD-ket, számítógépes programokat, illetve logikai játékokat várnak az adományozóktól. A gyűjtés 2011. március 7-től, 2011. március 28-ig tart, de természetesen az ezután beérkező adományokat is eljuttatják a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika részére.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az adományokat az alábbi helyszíneken lehet leadni:

- SZTE JGYPK Hallgatói Önkormányzat irodája (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.),

- Tamási Áron Klubban (Szeged, Boldogasszony sgt. 6.),

- JUGYU Klubban (Szeged, Hattyas sor 10.),

- SZTE JGYPK Teleki Blanka Kollégiumban (Szeged, Semmelweis u. 5..),

- SZTE JGYPK Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskolában (Szeged, Boldogasszony sgt. 8.).

 

A Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Hallgatói Önkormányzata kéri a sajtó képviselőit, hogy segítség a gyűjtés sikerét azzal, hogy Szeged polgárai számára a fenti információkat az általuk képviselt médiumokban megjelenítik.

 

További információ: az SZTE JGYPK Hallgatói Önkormányzat esélyegyenlőségi koordinátorától kérhető: Varga Tamás Ottó a varga@jugyu.hu címen, illetve a 06-70-588-48-55-ös telefonszámon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.