SZTE Info

Dél-alföldi Szakképzési Kerekasztal tanácskozás

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Szakképzési Továbbképzési és Távoktatási Központ kezdeményezésére létrejött a Dél-alföldi Szakképzési Kerekasztal fórum a régiós szakképzés kulcsszereplőinek részvételével. A következő tanácskozást „A szakértelem, a szakmaiság, a szakemberképzés jelentősége a gyakorlati vállalati képzésben” témakörben rendezik meg, 2011. március 16-án (szerda), 14.00 – 16.30 óra között a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.), Rainer Ferenc termében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tanácskozáson szó lesz a kamara jövőbeli szerepvállalásáról, az iskolai szakmai elméleti, valamint a vállalati tanulószerződéses gyakorlati képzés összehangolásának feltételeiről, a munkaerő-piaci igényeket, a beiskolázási irányokat és arányokat meghatározó Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottságok szakképzést meghatározó szerepéről, a kompetenciák méréséről, a modulzárók és a szakmai vizsgák követelményeinek egységes értelmezéséről és alkalmazásáról. Tanácskozásunkon hangsúlyos szerepet kap a tanulók munkavégzéshez szükséges kompetenciáinak erősítése a vállalati gyakorlati képzés ideje alatt, valamint a gyakorlati oktatók szakmai felkészültségének szerepe, helyzete.


Részletes program a csatolt dokumentumban.


Meghívó

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.