SZTE Info

Nyílt nap az egyetem főépületében

A Szegedi Tudományegyetem és a Ferroép Zrt 2010. december 15-én, szerdán nyílt napot szervez a Dugonics téri főépületben, ahol az érdeklődők megtekinthetik a műszaki átadás előtt álló műemlék épületet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nyílt napon délelőtt 9-től délután 5-ig óránként, vezetett turnusokban lehet megtekinteni az épület fontosabb tereit, az új belső udvaroktól az Auláig.

 

Felhívjuk a sajtó figyelmét, hogy 10 órakor az egyetem és a kivitelező cég képviselői a sajtó rendelkezésére állnak, ismertetik a projekt előrehaladását, a további ütemezés tervezetét és válaszolnak a feltett kérdésekre. Ezért kérjük, hogy az újságírók, forgatócsoportok lehetőleg ebben az időpontban jöjjenek.

 

Az építési területre történő szabályszerű bejutás érdekében a nyílt napra előzetes regisztráció szükséges, melyet az alábbi linkre kattintva tehetnek meg: http://www.u-szeged.hu/hirek/2010-december/december-15-en-nyilt-nap?objectParentFolderId=1191

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.