SZTE Info

Béreljen karácsonyfát az egyetemtől

Tisztelt egyetemi és szegedi polgárok!

 

Béreljenek karácsonyfát az idei ünnepre, melyet, ha az ünnepek végén épségben visszahoznak, kiültetünk a Füvészkertbe, felajánlunk óvodáknak, illetve az egyetem területének parkosítására használunk.

A bérlés időpontja: 2010. december 18 (szombat) 9-13 óra között

Helyszín: SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Ady tér 10.) előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az ezüst- és a lucfenyő díja: 5.000 Ft + 1.000 Ft kaució, utóbbit a visszaszállításkor visszaadjuk.

Készletünkben műanyag cserépbe ültetett, faiskolából származó, minőségi luc- és ezüstfenyő található, 100-150 cm méretig. Ezek a fák konténeres fenyőként növekedtek, így a gyökérzetük nem sérült, és szinte biztosan megmaradnak a kiültetés után.

Előjegyzés: Az egyetemi polgároknak és a SZTE Alma Mater tagoknak a kaució befizetésével előjegyzési lehetőséget biztosítunk 2010. december 6- 15. között.


További részletekről érdeklődni az SZTE Ajándékboltban lehet. (SZTE TIK)

Telefon: 62/546-684, e-mail: info@szteajandekbolt.hu.

Honlap: www.sztealmamater.hu

 

Sajtó kapcsolattartó:

Ördög Boglárka – SZTE Alma Mater referens: 62/546-775, info@sztealmamater.hu

 

Szervezők: SZTE Alma Mater, SZTE Hallgatói és Közkapcsolati Igazgatóság, Universitas-Szeged Nonprofit Kft., Egyetemi Füvészkert, SZTE Tanulmányi és Információs Központ.

 

Az eseményt emléktábla fogja megörökíteni, és a visszajuttatók névsorát közzétesszük az SZTE Alma Mater honlapján: www.sztealmamater.hu.

 

A fenyőfákat az alábbi helyen és időben vesszük vissza:

2010. január 4-7. között 10-16 óráig, a SZTE Tanulmányi és Információs Központ előtt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. október 11.

Ot_evet_laktam_varosodban_nyito

Hol tanult és hol lakott Radnóti Miklós szegedi egyetemistaként? Mely versei kötődnek Szegedhez? Ezekre a kérdésekre is választ kapott, aki részt vett az SZTE 25. Őszi Kulturális Fesztivál Radnóti emléksétáján. A program az alábbi „útmutatás” alapján megismételhető.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.