SZTE Info

Tangyógyszertárat avatnak az SZTE GYTK-n

Tangyógyszertárat avatnak 2010. október 14-én 10.00 órától az SZTE Gyógyszerésztudományi Karának Dékáni Hivatalában (Eötvös u. 6.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Kar korábbi könyvtárából kialakított helyiség alkalmas a gyógyszertári betegellátáshoz, elsősorban a gyógyszerinformáció megfelelő átadásához kapcsolódó tevékenységek gyakorlására szituációs feladatok segítségével. A gyógyszerészhallgatók nemcsak tipikus gyógyszerészi gondozási problémákkal szembesülhetnek így, hanem a gyakorlatok után közösen elemezhetik a feladatok megoldásának pozitív és negatív részleteit.

A tangyógyszertár Prof. Dr. Novák István, a Kar egykori dékánjának és tanszékvezető egyetemi tanárának nevét veszi fel. A helyiséget Prof. Dr. Fülöp Ferenc akadémikus, egyetemi tanár, a Gyógyszerésztudományi Kar dékánja avatja fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.