SZTE Info

Mesterképzések nyílt napja az SZTE-n

Mesterképzésekről tart nyílt napot a Szegedi Tudományegyetem 2010. október 7- én csütörtökön, a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. (Szeged, Ady tér 10.)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hat kar; az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, a Gazdaságtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki valamint a Természettudományi és Informatikai Kar kínálatáról, a jelentkezés feltételeiről a standoknál és tájékoztató előadásokon juthatnak információhoz az érdeklődők.

9 és 15 óra között mindenkit várnak, akinek már van diplomája és mesterfokozatot kíván szerezni.

 

További információ: www.u-szeged.hu/mesterkepzesek oldalon található.


Plakát

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.