SZTE Info

Integrációs Klub az SZTE ÁJTK-n - Az Európai Unió elnöki szerepében Magyarország

Magyarország 2011 januárjától első alkalommal tölti be az Európai Unió elnöki szerepét és ezen alkalom kapcsán Integrációs Klubot rendez újságíróknak a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar, Európa- tanulmányok Központja (Szeged, Tisza Lajos krt. 54., III. emelet), 2010. október 20-án, 17 órai kezdettel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az este előadója Robák Ferenc kormánybiztos, aki a Külügyminisztériumban Győri Enikővel együtt a fő felelőse az operatív előkészületeknek és menedzsmentnek.


Bővebb információ és jelentkezési lap a csatolt dokumentumokban.


Meghívó


Jelentkezési lap

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.