SZTE Info

A Felnőttképzési Kerekasztal Road Show következő állomása Szeged

A Művelődés hete - tanulás ünnepe 2010 jegyében Felnőttképzési Kerekasztal Road Show-t szervez a Magyar Pedagógiai Társaság és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézete. A szegedi állomás egy országos rendezvénysorozat része, amelynek célja kerekasztal beszélgetés a felnőttképzés aktuális kérdéseiről a felnőttképzés budapesti és helyi szakértőivel. A rendezvényt 2010. október 22-én (pénteken) 10.00-13.00 óra között rendezik meg az SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézetében (6723 Szeged, Szilléri sgt.12.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Részletes információ a csatolt dokumentumban.


Program

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.