SZTE Info

EU-támogatást kapott a fiatal szegedi kutató

Kiemelkedő Európai Uniós támogatást kapott Dr. Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának adjunktusa. A Matematikai Tanszékcsoport - Bolyai Intézet Alkalmazott és Numerikus Matematika Tanszékén dolgozó fiatal oktató azon öt magyarországi kutató között van, akik 2 millió euró támogatást kaptak.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A támogatást 39 ország 427 fiatal kutatójának ítéltek oda, hogy az Európai Unió ezzel is segítse kutatási ötleteik megvalósítását.

Bővebb információ: Dr. Röst Gergely: 30/5343494

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.