SZTE Info

Tanévnyitók a Szegedi Tudományegyetemen

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusülésére 2010. szeptember 4-én 10 órától kerül sor a SZTE Tanulmányi és Információs Központjában (Szeged, Ady tér 10.).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A tanévnyitó előtt a Szegedi Tudományegyetem professzor kara az egyetemi hajdú vezetésével, talárban vonul a Szegedi Akadémiai Bizottság székháza (Somogyi utca) elől a Tanulmányi és Információs Központba.

Az ünnepi szenátusülésen a Szegedi Tudományegyetemet köszönti: Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere. Tanévnyitó beszédet tart és az első éves hallgatókat egyetemi polgárrá fogadja: Dr. Szabó Gábor rektor.

Az ünnepi tanévnyitó alkalmából kitüntetéseket és kinevezéseket adnak át.

A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepi szenátusülésére tisztelettel meghívjuk!


A kari tanévnyitó ünnepségeket a következő időpontokban és helyszíneken tartják:

Állam- és Jogtudományi Kar: szeptember 6. (hétfő) 17 óra. Helyszín: az SZTE ÁJTK épülete előtti téren

Általános Orvostudományi Kar: szeptember 5. (vasárnap) 16 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Fogorvostudományi Kar: szeptember 6. (hétfő) 8 óra. Helyszín: az SZTE FOK Kari épülete (Szeged, Tisza Lajos krt. 64.)

Juhász Gyula Pedagógusképző Kar: szeptember 5. (vasárnap) 11 óra. Helyszín: Belvárosi mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.).

Mérnöki Kar: szeptember 6. (hétfő) 15 óra. Helyszín: Csongrád Megye Önkormányzat Hivatal (Szeged, Rákóczi tér 1.).

Mezőgazdasági Kar: szeptember 6. (hétfő) 16 óra. Helyszín: Mozaik Kamaraterem (Hódmezővásárhely, Lánc utca)

Természettudományi és Informatikai Kar: szeptember 5. (vasárnap) 9 és 10 és 11 óra. Helyszín: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja (Szeged, Ady tér 10.).

Zeneművészeti Kar: szeptember 6. (hétfő) 12 óra. Helyszín: az SZTE ZMK Fricsay Ferenc Hangversenyterme (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81.).

A Bölcsészettudományi Karon, a Gyógyszerésztudományi Karon és a Gazdaságtudományi Karon nem rendeznek külön tanévnyitó ünnepséget. A hallgatók a beiratkozás alkalmával teszik le az esküt és fogadják őket egyetemi polgárokká.

_____________________________________________

További információ:

Keczer Gabriella sajtószóvivő
mobil: +36-30-935-1457

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.