SZTE Info

REMEK-SZENERG 2010: Közös jövő, közös téma, közös konferencia

2010. szeptember 23-24-én a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központ (Szeged, Ady tér 10.) ad otthont az előző évben már külön-külön megrendezett és nagy sikerű REMEK (Regionális Megújuló Energetikai Konferencia) és SZENERG (Szegedi Energiagazdálkodási Konferencia) szakmai találkozóknak, amelyek ez alkalommal együttes erővel kívánják felhívni a figyelmet az energia-ügyek fontosságára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Archenerg Regionális Megújuló Energetikai és Építőipari Klaszter, valamint az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Csongrád Megyei Szervezete közösen rendezi meg a két konferenciát. A rendezvény témája az energiagazdálkodás, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazása. A konferenciák célként tűzték ki, hogy olyan szemléletformáló tudásanyagot juttassanak el a szakmai és civil publikum számára, amely felhívhatja a figyelmet az energiatakarékos és energiahatékony életmódra. A konferencián éppúgy elhangzanak gazdasági, mint műszaki vonatkozású előadások, olyan neves szakemberektől, mint Olajos Péter klíma- és energiapolitikai helyettes államtitkár, Balogh László, a Magyar Megújuló Energia Szövetség elnöke, Kiss Tibor, a Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetségének főtitkára, vagy a Szegedi Tudományegyetem kutatói. Az előadók névsorát megtekinthetik a konferencia honlapján: www.remek-szenerg.hu

 

A kétnapos konferencia részvételi díja: 10.000 Ft + ÁFA.
Egyetemi hallgatók, Archenerg klasztertagok és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület tagjai számára az előadásokon való részvétel ingyenes.

További információk: Péter Szabó István, telefon: 20/986-1848; e-mail: pszi@mk.u-szeged.hu

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.