SZTE Info

Újabb magyar sikerek a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatán

A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d'Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása és megjutalmazása. A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Atrium_01Az elmúlt 11 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI prix d`excellence pályázatán és több kategória győzelmet arattak és különdíjat nyertek. Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek részt Magyarországról.

Az idei verseny nagy magyar sikert hozott.

A magyar pályázók két kategória győzelmet arattak. A „Speciális létesítmények” kategóriában első díjat nyert a Vörösmarty N.1 többcélú épület, illetve az „Ipari fejlesztések” kategóriában első díjat nyert a Richter Gedeon Kémiai Kutató- és Irodaépület.

A két kategória nyertes mellett a „Speciális létesítmények” kategóriában különdíjat kapott a Szegedi Tudományegyetem Mikó László és Szántó Tibor építész tervező páros által jegyzett József Attila Tanulmányi és Információs Központ épülete.

TIK_outerA magyar pályázók eredményének értékét növeli, hogy Európából a magyar pályázókon kívül csak egy orosz projekt kapott 1. díjat a műemlék felújítás kategóriában, a többi kategória I. díját Malaysia, Taiwan, Singapur, Ausztrália Indonézia és Brazilia ingatlanfejlesztői nyerték. Különdíjat kapott Magyarország mellett Oroszország, Vietnam, Malaysia, Taiwan, Singapur, India és Indonézia.

A díjakat a FIABCI 61. Kongresszusán Indonéziában Bali szigetén a Nusa Duai Grand Hyatt Hotel dísztermében rendezett ünnepi fogadás keretében adták át a nyerteseknek.

A képek kattintással eredeti méretben letölthetőek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.