SZTE Info

Tájékoztató a rektorválasztás kommunikációjáról

A Szegedi Tudományegyetem rektorválasztásának kommunikációjával kapcsolatban a következőkről tájékoztatjuk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A pályázó rektorjelöltek -- prof. dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, rektor és prof. dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, akadémikus június 15-ig nem nyilatkoznak sem írott, sem elektronikus sajtó képviselőinek.

Június 15-én délelőtt a két rektorjelölt közös sajtótájékoztatót tart, és mindenben a sajtó rendelkezésére áll. A sajtótájékoztató pontos időpontjáról és helyéről az újságírókat a Sajtószobán keresztül később értesítjük.

A rektorválasztó szenátusülés nem sajtónyilvános.

A rektorválasztó szenátusi ülés napján, június 21-én sem az ülés előtt, sem azt követően egyik pályázó sem nyilatkozik a sajtó képviselőinek. A szavazás eredményéről a Sajtószobán keresztül tájékoztatjuk a médiát.

Június 22-én délelőtt a pályázók közös sajtótájékoztatón állnak a sajtó rendelkezésére. A sajtótájékoztató pontos időpontjáról és helyéről az újságírókat a Sajtószobán keresztül később értesítjük.

 

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét.

 

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.