SZTE Info

Meghívó a Szegedi Tudományegyetem rektorjelöltjeinek sajtótájékoztatójára

A Szegedi Tudományegyetem két rektorjelöltje, prof. dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, rektor és prof. dr. Szabó Gábor egyetemi tanár, akadémikus közös sajtótájékoztatót tart 2010. június 15-én, kedden 10 órakor a Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Felhívjuk figyelmüket, hogy a sajtótájékoztatón kívül a jelöltek a sajtónak megegyezésük értelmében nem nyilatkoznak.

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Szeged, 2010. június 10.

 

_____________________________________________

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.