Bezár

Sajtóarchívum

rektorjeloltek-meret
Közös sajtótájékoztatót tartott a SZTE két rektorjelöltje

Közös sajtótájékoztatót tartott a SZTE két rektorjelöltje

2010. június 15.
1 perc

Sajtótájékoztató keretében vázolta vezetői elképzeléseit kedden a Szegedi Tudományegyetem rektori posztjára pályázó két professzor, Szabó Gábor, az intézmény jelenlegi rektora, illetve Szabó Gábor akadémikus. A szenátus június 21-én dönt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE rektori posztjára korábban Szabó Gábor rektor mellett Wittmann Tibor orvosprofesszor jelentkezett, a március 8-i szenátusi ülésen azonban egyikük sem kapta meg a mandátum elnyeréséhez szükséges támogatást, ezért került sor a pályázat újbóli kiírására – tájékoztatott Palkó András professzor, tudományos rektorhelyettes.

rektorjeloltek
Az eseményen készült képeket a galériára kattintva tekinthetik meg. Fotó: Segesvári Csaba

 

Ismételten két érvényes pályázat érkezett: az egyiket Szabó Gábor rektor, a Mérnöki Kar egyetemi tanára, a másikat a névrokon Szabó Gábor, az Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék egyetemi tanára, akadémikus nyújtotta be. A jelölteket június 14-én hallgatta meg az egyetem szenátusa és tanári testülete. A szenátus június 21-én határoz arról, hogy 2010. július 1-jétől négy éven át ki vezetheti a felsőoktatási intézményt. Szabó Gábor rektornak, aki harmadik ciklusát kezdené, a szavazatok kétharmadára, kihívójának 50 százalék plusz egy szavazatra van szüksége. 

A két professzor keddi közös sajtótájékoztatóján egyetértett abban, hogy az SZTE az elmúlt hét évben sikeres volt, s az intézmény jövőjét a konszenzussal kialakított fejlesztési stratégiával összhangban képzelik el, így programjukban is számos hasonló elem szerepel. Mint mondták, nem tekintik ellenfélnek egymást; úgy gondolják, a szenátoroknak a két programot és vezetői-menedzseri stílust, szemléletet kell mérlegre tenniük, mielőtt meghozzák megfontolt döntésüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek