SZTE Info

Sajtótájékozató az SZTE kutatóegyetemi minősítéséről, és az SZTE rektorválasztásáról

A kutatóegyetemi minősítésről, a 3 milliárd forintos TÁMOP-támogatás felhasználásról és a rektorválasztásról tart sajtóbeszélgetést Prof. Dr. Szabó Gábor rektor 2010. április 22-én, csütörtökön 12.00 órakor a József Attila Tanulmányi és Információs Központ 3. számú szemináriumi termében (Szeged, Ady tér 10.).


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A sajtótájékoztatóra tisztelettel meghívjuk, megjelenésére számítunk.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a szovivo@rekt.u-szeged.hu email címre.

 

________________________________________________

Keczer Gabriella sajtószóvivő

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.