SZTE Info

Az SZTE bora

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem borának kiválasztására 2009. február 6-án, pénteken 9.30-tól kerül sor a szegedi Bolero Étteremben.

Tizennégy alföldi borász 40 bora verseng majd az Egyetem Bora címért négy -- fehér, vörös, rozé és késői szüretelésű -- kategóriában. Közülük a társadalmi zsűri választja ki a címre leginkább alkalmasat, a zsűri tagjai: Prof. Dr. Szabó Gábor, a SZTE rektora, Dervarics Attila, a SZTE Társadalmi Tanácsának elnöke, Varga Péter, a Printker Rt. Elnöke, Fülöp Attila, a Pick Rt. vezérigazgató helyettese, Hetesi Erzsébet, a SZTE GTK dékánja, Feleky Gábor, a SZTE Szociológia Tanszék docense, Kovács László, a SZTE Politológia Tanszék docense, Törőcsik Tamás ügyvéd.

Az eseményen, melyet Dlusztus Imre borszakíró szervez, képviselteti magát a Szent Vince Borrend, a Szegedi Borbarátok Társasága, a Szegedi Borbarát Hölgyek Társasága is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. október 20.

Nyito_1956._oktober_20._AudMax

„A szövetség célja az, hogy az egyetemekről és főiskolákról kikerülő ifjúság, ne közönyös tömeg, vagy megfélemlített réteg legyen, hanem a népért, a hazáért, a boldogabb jövőért harcoló bátor, lelkes sereg” – idézte a helyi napilap a szegedi MEFESZ 1956. október 20-i nagygyűlésén elhangzottakat. A szegedi egyetemisták és oktatóik 64 évvel ezelőtti napjait az SZTE Klebelsberg Könyvtár Contenta rendszeréből kiemelt visszaemlékezéssel és újságcikkel, valamint fotókkal és hangképekkel is fölidézhetjük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.